Projektā mērķu, aktivitāšu un sasniedzamo rezultātu kopsavilkums (LV):
Projekta mērķis ir uzlabot sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus skolās/bērnudārzos, īpašu uzmanību pievēršot bioloģisko produktu plašākai izmantošanai, veselīgākai izvēlei un aktīvākai skolēnu iesaistei.
Tas tiks panākts, Setomas, Reuges, Smiltenes un Tukuma pagastu pašvaldībām izstrādājot kopīgu stratēģiju un rīcības plānu, kas vērsts uz bioloģisko produktu plašāku izmantošanu un vispārējās skolas ēdināšanas kvalitātes līmeņa paaugstināšanu, ieviešot "skolas restorāna" koncepciju.
Izmantojot pārrobežu sadarbību, pašvaldības, kas piedalās pašreizējā projektā, var izstrādāt kopēju stratēģiju un praktisku risinājumu būtisku kvalitatīvu izmaiņu veikšanai skolu/bērnudārzu ēdināšanā, izmantojot abu valstu labāko pieredzi un praksi.
Katram reģionam kopīgā stratēģijā tiks noteikts kvantitatīvs mērķis, piemēram, sasniegt vismaz 20% līmeni vai 20-50% līmeni bioloģisko produktu īpatsvarā skolu/bērnudārzu ēdināšanā.
Kopējās stratēģijas pilotēšanai tiek plānoti pasākumi dažādu mērķa grupu iesaistīšanai, piemēram, pavārmākslas konkursi veselīgas ēdienkartes veidošanai skolās, ekskursijas maziem bērniem, pieredzes apmaiņas vizītes, pavāru apmācības u.c.